10 Eylül 2009 Perşembe

Windows Server 2008 R2'ye Geçmek için 10 Sebep

Windows Server 2008 R2'yi neden geçmeyelim.Bu sürümün diğer sürümlerden farkları ne gibi sorularınıza bu makalemizde yanıt buluyoruz.Sizler için Windows Server 2008 R2 seçmenizin en iyi 10 nedeni aşağıda sıraladım.

1.Neden:Windows Server 2008 R2 ile Windows 7 işletim sistemi mükemmele yakın uyum ve performans sağlamakta.Network güvenliği için tasarlanmış NAP sorunsuz çalışmakta ve iç networkünüz daha üst seviyede korunmakta.Windows Server 2008 R2'deki GPO'ler Windows 7 clientlarınız için tasarlanmış olup sizlerin yönetimini daha da kolaylaştırmakta.

2.Neden:Sanallaştırma için sorunsuz çözüm Hyper-V,Windows Server 2008 R2'de ikinci nesliyle gelmekte ve sizlerin sunucu konsolidasyonunuzu bir seviye daha yukarılara çıkarmakta.Özellikle tek bir sunucu üzerinde birden fazla Hyper-V sanal makinelerin kullanımı hem maliyetinizi hemde kaynak kullanımızı gözle görülen bir boyutta düşürmekte.




3.Neden:Grafik arayüzü olmayan yeni bir yönetim paneli artık bizleri karşılamakta.Server Core ile ihtiyaçlarınıza uygun rolleri daha düşük donanımlar ile çalıştırmak mümkün.Server Core çalışabileceği asgari ortamı sağlayın AD,DNS,DHCP Server gibi rolleriniz bu minumum ortamda sorunsuz çalışsın.Server Core güvenlik ayarlamaları,yama yönetimi ve grafik arayüzde karşılaşılan hatalar azalmaktadır.Sizlere sadece gereksinimine ihtiyaç duyduğunuz servisi sorunsuz çalıştırma keyfi kalmakta.



4.Neden:Gelişmiş uzaktan yönetim ve yine uzaktan uygulama çalıştırma imkanı bu sürümde sizleri yeterince tatmin ediyor.Özellikle uzaktan uygulama çalıştırmak için tasarlanmış TS RemoteApp ile sadece uygulama server üzerinde çalışır ve client tarafında uygulama için kaynak tüketimi yok sayılacak kadar azalır.Windows Server 2003'te neredeyse yok denilecek kadar azaltılmış bir servis olan Terminal Server servisi Windows Server 2008 R2'de uzaktan erişime ihtiyaç duyuların tüm isteklerini karşılayacak bir şekilde gelmekte.




5.Neden:Yönetimi diğer IIS sürümlerine göre daha kolay olan ve ihtiyaçlarınızı karşılayan eksik bir webserver özelliği sunacak olan IIS 7.5 Windows Server 2008 R2'de bizlere destek vermekte.IIS 7.5 ile ASP'li,PHP'li bir çok uygulamayı sorunsuz yayınlama imkanına sahipsiniz



6.Neden:NAP ile gelişmiş ağ güvenliği sağlayabilirsiniz.Network Access Protection tehdit içeren sistemleri ağınıza almayarak iç networkünüzün güvenliği sağlamaktadır.NAP uygulamaların detaylı kurulum,konfigürasyon ve yönetim makalelerini en kısa sürede blogumda bulabileceksiniz.



7.Neden:RODC (Read Only Domain Controller) ile uzak şubelerinizin AD ihtiyaçlarını sorunsuz ve güvenilir bir şekilde sağlayabilirsiniz.Bu maddemizde gelecek zamanlarda makaleleri ile blogumuzda yer alacaktır.







8.Neden:PowerShell 2.0 ile komut kullanımın avantajlarını ve kolaylığını yakalayın.İçerisinde yeralan scriptler tüm ihtiyaçlarınıza çözüm bulabileceksiniz.



9.Neden:Windows Server 2008 R2, çoğu zahmetli işletme çözümü için gelişmiş ölçeklendirilebilirlik sunar ve işletmelerin yüksek erişilebilirlik özellikleri ile planlanmamış aksama süresi içerisinde işler halde tutulmasına yardımcı olur. Yük devretme kümelerine destek (Cluster), Network Load Balancing, dinamik donanım bölümleme, sağlam depolama seçenekleri ve gelişmiş aygıt denetim mimarisi ile Windows Server 2008, tek hata noktası sorunlarına karşı koruma sağlar. Sadeleştirilmiş dağıtım ve yönetim, her boyutta kurumun erişilebilirlik ve güvenilirliği geliştirmek üzere bu özelliklerden faydalanmalarını sağlamaktadır.








10.Neden:Birçok farklı platformla sorunsuz çalışmaktadır.Unix sistemler için uygun çalışmayı sağlayan uygulamalar mevcut olarak gelmektedir.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder