2 Eylül 2009 Çarşamba

Windows Server 2008 R2'nin Sadece 64 Bit Olmasının Faydaları

Windows Server 2008 R2'nin sadece 64 bitlik platformaları destekleyeceğini ve 32 bitlik sürümünün çıkmayacağını daha önceki postumuzda duyurmuştuk.Peki 32 bit ve 64 bit mimarisi arasındaki farkları biliyormusunuz.64 bit nedemek?Merak ediyorsanız bu makalemiz sizler için güzel bir kaynak olacaktır.
Bu makaleyi okuduktan sonra Windows Server 2008 R2'yi tercih etmenizin ne kadar faydalı olduğunu 64 bitlik mimarinin önemini daha iyi anlamış olacaksınız.

32 bit ve 64 bit aslında işlemcinin (CPU) bilgileri derlemesi ile alakalı bir özelliktir.Windows Server 2008 R2'yi çalıştırabilmeniz için işlemcinizin 64 bitlik olması gerekmektedir.Windows işletim sisteminin 64 bit sürümü büyük miktarda rasgele erişim belleğini RAM tanır, 32 bit sistemden daha verimlidir.

64 bit kullanmanın avantajları;
64-bit bir bilgisayar 32-bit bir bilgisayarın iki katı kadar bilgi işleyebilir ve önemli miktarda daha fazla rasgele erişim belleğine (RAM) sahip olabilir. Video, büyük veritabanı aramaları veya karmaşık hesaplamalar ve büyük miktarda bellek gerektiren oyunlar ve başka programlarla çalışıyorsanız, 64-bit bir bilgisayar iyi bir seçim olabilir. Ancak, 32-bit bir bilgisayar da çoğu programla çok iyi çalışır. Örneğin, elektronik tablo programları, web tarayıcıları ve sözcük işleme programları, 32-bit ve 64-bit bilgisayarlarda hemen hemen aynı hızda çalışır.

Windows Vista'nın 64-bit sürümlerini çalıştıran programlar, gerek donanım sürücüleri gerekse 64-bit programlar varsa daha iyi performans gösterir. Aşağıdaki program türleri 64-bit Windows Vista sürümlerinde daha iyi performans gösterir:

•Bilgisayar Destekli Tasarım (CAD) yazılımı

•Resim ve video düzenleme programları

•Oyunlar ve karmaşık hesaplama gerektiren diğer programlar

•Büyük veritabanlarına erişip bunlarla çalışan programlar

•Belleğe büyük miktarlarda veri kaydeden video kaydetme ve analiz programları


Aşağdaki kaynakta vistanın 64 bit özelliği ile sorular ve cevaplar bulunmaktadır.Daha fazla bilgi oluşturması için incelemenizi öneririm

Kaynak:http://windows.microsoft.com/tr-TR/windows-vista/32-bit-and-64-bit-Windows-frequently-asked-questions

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder