18 Nisan 2010 Pazar

Windows Server 2008 R2 SP1 Duyuruldu



E-posta hesabımı kontrol ederken Microsoft TechNet'ten gelen bir maili sizlerle paylaşmak isiyorum.Technetin Aylık BT E-Bülteni - Nisan 2010 Sayısı haberlerinden biri de Windows Server 2008 SP1 duyrulduğu yönündeydi.Haberin detayları aşağıda yer almaktadır.‏

Windows Server 2008 R2 SP1’in yakında çıkarılacağı duyuruldu. SP1 ile birlikte Windows Server 2008 R2’ye 2 yeni özellik ekleniyor: Remote FX ve Hyper-V Dynamic Memory

Remote FX: Özellikle sistemlerine uzaktan erişen kullanıcılar Remote FX ile birlikte Windows Aero, 3D uygulamalar gibi daha zengin grafik içeriklerini rahatlıkla destekleyen deneyimine sahip olacaklar. Her türlü medya dosya tipini destekleyen bu özellikle yüksek çözünürlüklü ses ve görüntü dosyalarının Virtual Desktop Infrastructure (VDI) ve RDS (Remote Desktop Services eski adıyla Terminal Services) sanallaştırma çözümlerinin bir parçası olarak kullanılabilirler.

Ayrıntılı bilgi için tıklayın.

Hyper-V Dynamic Memory: Bu özellikle birlikte Hyper-V üzerinde hem sunucu hem de son kullanıcı sanal makinelerinin performansı ve konsolidasyon oranı artacak.
Özellikle Intel’in yeni çıkarmış olduğu Chipset’i kullanan donanımlarda bu konsolidasyon oranının daha önceki Chipset olan 5500 serisiyle kazanılan %40’ı aşması bekleniyor.
Böylelikle daha fazla sayıda son kullanıcı makinesi ve sanal sunucu veri merkezinde tutulabilecek.

Ayrıntılı bilgi için tıklayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder